ΔΙΕΘΝΗΠΟΛΙΤIΚΗΡοη ειδησεων

Κομισιόν: Ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την κατάργηση προστασίας των περιοχών Natura

 

Στην Κομισιόν έφτασε η καταστροφική θεσμοθέτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις περιοχές Natura 2000 μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κόκκαλη στον αρμόδιο Επίτροπο.

Ο Virginijus Sinkevičius, Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, στην απάντησή του επισημαίνει ότι η Επιτροπή έχει μελετήσει το νέο νόμο που ψήφισε μόνη της η ελληνική κυβέρνηση, έχει ήδη ζητήσει εξηγήσεις από την Αθήνα, ενώ επίκεινται κυρώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ανάφερε ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο ενδεχομένως δεν μεταφέρει πλήρως και επαρκώς όλες τις υποχρεώσεις που περιέχονται στο άρθρο 6 παράγραφος 3 της Ευρωπαϊκής Οδηγίας.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την απάντηση επεσήμανε ότι  «η “πιο πράσινη κυβέρνηση της Ευρώπης” συνεχίζει να παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία με πρωτοβουλίες που πλήττουν καθοριστικά το περιβάλλον, φτάνοντας σε ακρότητες όπως είναι η επί της ουσίας κατάργηση του καθεστώτος προστασίας των περιοχών Natura 2000 με τη δημιουργία υπο-περιοχών εντός τους, προκειμένου να επιτραπούν δια της πλαγιάς οι μέχρι σήμερα απαγορευμένες δραστηριότητες εξορύξεων και άλλης εκμετάλλευσης».

avgi.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΛΑΝΟ ΖΩΗΣ

    Ξυπνάμε και νιώθουμε ευγνώμων που άλλη μια μέρα της ζωής μας ξεκινάει. Ο ...
ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΩΛΕΙΑ

      Θεωρείται από το δυσκολότερο βίωμα που έχει να διαχειριστεί ο άνθρωπος στη ...
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αποδοχη

Πολλοί άνθρωποι συχνά αναρωτιούνται τι μπορεί να φταίει για αποτυχίες που βιώνουν στα επαγγελματικά τους, ...